sloboda kretanja

Počinje uklanjanje pasa lutalica s ulica

Objavi na FB

psi lutalice33

 

Hvatat će ih stručne službe i odvoditi u azil u Stranjanima, kaže Kasumović

Do kraja ove sedmice a najkasnije do petka, počet će uklanjanje pasa lutalica sa zeničkih ulica.

Ovo ie za '' Avaz''  jučer porvrdio Fuad Kasumović gradonačelnik Zenice.

 

 

Taj posao će obavljati radnici firme „Alba Zenica'`, u saradnji sa Srednjom veterinarskom školom.

 - Kao što sam obećao, odmah nakon novogodišnjih praznika počinje uklanjanje pasa sa ulica.
Hvatat će ih stručne službe i odvoziti u Azil u Stranjanima, koji smo osposobili prema evropskim standardima  - kaže Kasumović.  U azilu će ih pregledati veterinari, hraniti ih i brinuti se o njima. Firma „Alba Zenica" služit će kao higijenski Servis,  a članovi Srednje veterinarske škole pregledat će uhvaćene pse.

lz udruženja građana pozdravljaju konačan početak uklanjanja skoro 4.000 pasa koliko ih, prema njihovim procjenama, hoda zeničkim ulicama.  Alen Pašić, doktor veterine i član Udruženja  „Stop ugrizu", sumja u stručnost i osposobljenost osoba koje će obavljati ovaj posao.

Pašić smatra da uklanjanje pasa lutalica neće biti urađeno na pravi način sve dok se ne oformi gradska veterinarska inspekcija.
– Neko mora nadgledati provođenje tog posla. Sve što znamo to je iz medija, ali se nadamo da će jedna takva inspekcija što prije biti osnovana – rekao je Pašić.

- Nisam siguran da  je oformljen higijenski servis i na koji način oni to misle uraditi. Mora biti objavljen konkurs, taj posao trebaju raditi stručne osobe.  Svi koji  će raditi u higijenskom servisu moraju proći obuku za hvatanje pasa.  Međutim, drago mi je što će konačno to krenuti – kazao je Pašić.

 

 E.Dragunić (Dnevni avaz)

 

Objavi na FB

fbstranica

su channel yt

sponzori

Copyright © 2012 - 2013 STOP UGRIZU.